sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

BACC Backwater ~ Kierros 13, osa 2

Mukavaa kesää kaikille. Alan olla varsin tyytyväinen että mulla on tätä haastetta niin julmetusti varastossa, koska neljäs Dragon Age -peli ilmestyy lupauksien mukaan syksyllä, ja sitä ennen on totta kai pakko tehä valmisteleva playthrough aiemmista peleistä. Tämän johdosta sims pysynee edelleen kiinni. Vaikeita elämän päätöksiä :D


○ ○ ○


Viime viikolla Theo ja Don teki ahkerasti töitä, pyöritti elektroniikkakauppaa sekä treffaili ympäriinsä. Kummankin elämäntoiveet liittyy treffien määrään, enkä tiiä minkä takia ees yritän ku ei ne tuu koskaan toteutumaan.

Jokaviikkoinen rituaali tässä talossa. Painan pelin käyntiin ja heti ollaan pelehtimässä.

Theo kamoon, ei sulla oo yhtään varaa nirsoilla jos meinaat päästä ees lähelle elämäntoivetta.

Opettelin miten kasvonpiirteiden muokkaukset saa geneettisiksi (normaalisti peli nimittäin muistaa minkälaisella naamalla simi on syntyny vaikka tekisit sille mitä), ja oon ny ruvennu oikein urakalla tuunaamaan näitä pelin generoimia townieita. Tykkään kyllä mun korvaavista naamoista siinä mielessä että ne on oikeesti keskenään erilaisia ja niitä sekottelemalla on helppo luoda persoonallisia simejä. Mutta sellasinaan suurin osa niistä ei oo mitenkään erityisesti mun mieleen.

Theo halus järjestää juhlat, mikä oli mainio tilaisuus tarjota Celialle ja Jeromelle mahdollisuus rikkoo niiden kihlaus :D Erityisesti Jeromen veli Remi oli paikalla sen takia että sillä on ollu Celian kanssa juttua teinistä asti. Pieni vaara on tietysti siinä että jos jotain tapahtuu, tieto kulkeutuu myös Remin vaimolle, mutta se ois Remille ihan ansaittu kohtalo.

Remi ei ollu se joka ensimmäisenä uskaltautu koittamaan onneaan. Mut Celia esitti vakuuttavasti tunnollista kihlattua ja torju yrityksen.

Ukko. Ei. Vaan. Lopettanu.

Lopulta Remi otti kovat keinot käyttöön. En ois siitä uskonu, mut Celia saa simit tekemään kummallisia asioita.

En tiiä pitäskö itkee vai nauraa.

Tuntu et Jerome ja Celia oli mun kiusaksi lähtiessään oikein ekstra in lööv.

Pelihommien sivussa Theo paiskii töitä elektroniikkakaupassaan.

Don puolestaan työskentelee scämmerinä. Se tuntuu olevan hyvin maksavaa työtä XD

Onnistuneen huijauksen kunniaksi.

Modasin elämäntoiveeseen vaadittavat treffit 50:stä 30:een mut aika mahoton homma se silti on, varsinki ensitreffien osalta.

No mutta tattista. Ei tää sarjatreffailu aivan yhtä tyhjän kanssa oo.

Theo halus voittaa biljardissa, ja annoin sille mahollisuuden ku nautinto- ja mammonasimin toiveet on yleensä niin tyhmiä. Tulos: äiti voitti ja Theo myöhästy töistä. Jee.

Sentään kauppa pyörii ku unelma ja raha virtaa.

Don ja Theo alko vihdoin virallisesti seurustelemaan. Vähän pelotti että Theo nautintosiminä kieltäytyy, varsinki ku elämäntoive on mikä on, mut äijähän yllätti.

Aikusten seurustelu on modattu toiminto, enkä tiedä voiko ne ees toivoo sitä koska kertaakaan en oo sitä nähny, joten usein unohdan sen olemassaolon kokonaan ellei simit halua naimisiin.

Tämä scämmeri päätti viikon salilla ylennyksen kiilto silmissä.


○ ○ ○


Celian rellestyspäivät on ainakin osittain ohi, sillä se tuli viime kierroksella raskaaksi ja synnytti Heather-nimisen tytön. Oli jo aikakin.

Celian toiveet oli taas erittäin hämmentävät sekä ennen että jälkeen aamupyöräytyksen. Huomaa lukot :D Jälkeen-tilanteessa lukotettu blondi on Heatherin isä, joten ainaki leikittelen ajatuksella vaikkei mitään vakavampaa lopulta tapahtuiskaan.

Rakkaasta tyttärestä puheen ollen.

Baby daddy on nimeltään Timothy Mayer.

"Juu eli tilannehan on tämä."

Ainakaan se ei juossu kauhuissaan karkuun. Päinvastoin.

Muutin sen saman tien taloon ettei se pysy enää ikinuorena. Ja koska tarvin lapsenvahdin.

Voi lapsiparka.

Sit oli väistämätön edessä. Täyty leipoo Jerome ulos kuvioista.

Tahdikas aiheen alustus.

Ystävällismielisen eron mahdollistava modi on mukava. Ei tarvinnu syyttä suotta järjestää kauheeta tappelua. Vaikkei Jerome silti mitenkää tyytyväinen ollu.

"Mut hei kuulin et olit treffeillä jonkun blondin kanssa, onneksi olkoon!"

Älä jaksa, sä et ees halunnu kihloihin.

Totta kai Timothylla oli menneisyydessä ollu säätöö Breannan, eli Celian äidin, kanssa. Tästä ei varmasti koidu mitään ongelmia.

Celia sai vihdoin kosmetologian kultaisen ansiomerkin. Melkein yhtä hidas kerättävä ku kassamerkki. Mulla on kyllä modi joka hidastaa mm. ansiomerkkien ansaitsemista, mutta mun ymmärtääkseni se hidastaa kaikkia merkkejä suhteellisesti saman verran.

Sillä välin Timothy tutustu isyyden iloihin.

Velikulta käveli ohi.

Eksäkulta myös, ja näytti muka niin ymmärtäväiseltä että. Tiedän kyllä kuka meidän roskista on käyny kaatamassa.

Sulosen kuvan salaisuus on että nappasin väliaikasesti Theon ohjattavaksi, kun ei vieraat kerran muuten vauvoja huomioi.

Jerome tuli bustatuksi. Celia ei kuitenkaa jaksanu pillastua vaan käveli tyynenä nostamaan pöntön takas pystyyn.

Timothylla oli toive järjestää juhlat (ja lisäksi sen elämäntoive on järjestää 30 juhlat), joten kutsuin koko suvun seuraamaan Heatherin kasvua.

Andrew-pappa sai lastin päin naamaa ennenkä kerkisin ees tuunata tytön hiuksia.

Dacoda joutuu nyt tottumaan lapsiperhekissan elämään.

Voi jeesus sentään :DDDDD Peli ystävällisesti näytti tän mulle pikkuikkunassa, etten varmasti missaisi.

Huomaa rakastumissydämet Timothyn pään yllä. Kyllä tää suhde tais olla tässä. Jos romantiikkasimi johonki vetää rajan niin sen täytyy olla oma äiti.

Kukaan ei muka huomannu mitään. Niin varmaa.

ANYWAY. Heatherin synttäripotretti. Sen naama näyttää olevan täysin isältä peritty.

Yhteiskuva Olivia-tädin kanssa ♥ Näistä tulee toivottavasti hyvät kaverit.

Andrew veti viime hetkillä herneen nenään koska se ei arvostanu Timothyn pränkkiä, mut muuten kaikilla oli hauskaa.

Heatherin taaperoaika tässä kämpässä ehkä vielä selvitään, mutta sen jälkeen on pakko joko muuttaa tai potkia Timothy pihalle, muuten ei riitä sänkytila. Kohta nähdään kumpi toteutuu.

Timothy yritti olla hyödyllinen ja tienata muutaman lantin. Paino sanalla yritti.

Keksi Jerome jotain muuta tekemistä.

Niiden muutaman lantin takia Timothy meni ekana päivänä myöhässä töihin.

Voitko nyt yrittää unohtaa sen Jeromen.

Natalia Hennessy ja scämmeri-Don riehu salongin pihalla. En ymmärrä miten ne ees tuntee toisensa.

Kutsuin ihan kokeilumielessä Breannan kylään. Sovitaan että tää on Timothyn viimenen mahdollisuus ryhdistäytyä.

Kauaa ei tarvinnu elätellä toivoo.

Ajotus meni melkein niinku suunnitelmissa...

...Celian reaktio ei. ACR:n ansiosta (useimmat) simit on mustasukkasia vaan seurustelukumppanista ylöspäin, eikä Celia ja Timothy seurustele, joten Celia ei sen takia nähny tässä tilanteessa mitään huomauttamisen arvosta.

Minä olin kuitenki eri mieltä ja vein tahtoni läpi väkisin :D Timothy livahti töihin, mut äiti ja tytär jäi selvittelemään välejään. Säädin niiden suhdetta koodilla alaspäin, koska riitelemällä siinä ois menny ikä ja terveys.

Ja hän kaivaa itelleen vaan syvempää kuoppaa.

Lisää pakotettua riitelyä hehheh.

Nyt ei menny ollenkaan oikein päin tää homma.

Tiedä paikkas.

Heather herätti sen musisoinnillaan :DDD

Celia törmäs sopivasti töissä vanhaan tuttuun. Pari kierrosta sitte vaihtoehtouniversumissa nää kaks pääty yhteen asumaan ja äkkirikastu, mutta tein kesken kierroksen vahingossa typeryyksiä ja naapurustolle tapahtu jotain mitä en halunnu. Jouduin palauttamaan viimesimmän varmuuskopion, mutta onneksi otan varmuuskopioita joka perheellä pelaamisen jälkeen joten ainoostaan Celian viikko nollaantu. Uudella yrittämällä asiat tapahtu eri tavalla, eikä tästä Tamarasta tullu isompaa osaa Celian elämää. Unless?

Kunnioitettava saavutus saada mut muutamassa päivässä vihaamaan sua näin paljon :D

"Älä välitä siitä, se ei oo enää kauaa mun ongelma."

Näin päin tällä kertaa.

Sunnuntai-iltana Celia tyttärineen ja kissoineen jätti vanhan kämpän ja vanhan siipan taakseen.


○ ○ ○


Morgnerien klaani alotteli viimeksi elämää uudessa kartanossaan, joka syöksi ne hirvittävään velkakuoppaan. Lorna kasvo teiniksi ja onnistu hommaamaan itelleen Beth-nimisen melkein-tyttöystävän. Kaksoset vanheni myös, minkä ansiosta talossa on nyt ainaki vähän rauhallisempaa. Henrikin tuli aika harmaantua, ja perheen pitkäikäselle koiralle, Rudolfille, jouduttiin sanomaan hyvästit.

Mulla ja Henrikillä oli sama ilme ku näin mikä näiden tilin saldo oli. Ei näillä viime kierroksen lopussa rahallisesti hyvin menny, mutta ei ne myöskään näin konkurssissa ollu. En ymmärrä missä ne on kaiken kerinny tuhlaamaan ku en löytäny tavaraluetteloistakaan mitään ylimäärästä. Tosin Alva oli ainaki selvästi käyny kampaajalla ja saanu siitä hyvästä pellemaalit naamaan.

Näitä ei huoli paina. Good for you.

Yusun on onneksi poliisipäällikkö, joten rahantulo on kyllä turvattu, mutta asuntolaina painaa päälle.

Vilkasu Henrikin muistoihin paljasti että se oli taas törmänny Breannan kanssa kohtalokkain seurauksin.

Sitte Yusun (ja Lorna) laitto tuulemaan ja ratkas perheen välittömät rahahuolet kertarysäyksellä. Lainaa on kuitenki edelleen maksamatta ihan huolella.

Naapurien yhteydenpito jatkuu. Tällä kertaa kylässä oli Natalia Hennessy.

Henrik toivo ruuanlaittokilpailun voittoo, joten se pisti parastaan. Se ei ravintolassa oo vastuussa kokkauksesta mut hyvin se siltä luonnistuu.

Tässä kisassa kilpailtiin mielikuvituksella. Olin epäileväinen Henrikin mahdollisuuksista koska vieressä seiso julkkiskokkina työskentelevä Andrew Seavey.

Vaan niin vaan jäi julkkiskokit taakse. Andrew aika noloo hei.

Täyty toki tarkistaa vastustajien taso.

Lornalla ois riittäny vientiä, mutta tälle yritykselle se laitto stopin.

Sit jälkeenpäi se kuitenki heitti flirttiä niinku ei mitään. Pikkusiskoki katto taustalla et ihanko oikeesti.

Ota näistä ny selvää.

Bisnes pyörii... jäätävällä tappiolla koska hyvät työntekijät kustantaa niin pirusti, mutta pakko täällä on pari kertaa viikossa käydä ottamassa takkiin jotta loppuina päivinä tulee managerin ohjauksessa hyvät rahat.

Elikkäs tota noin. Muistutuksena että Lorna ja Levi Kleiman on ollu hyviä kavereita lapsesta asti ja kaavailin niitä toisilleen, kunnes ne kasvo ja kävi ilmi ettei niiden välillä oo minkäänlaista kemiaa. Ne on sit jatkanu bestislinjalla, kunnes???

Saanen muistuttaa neitiä että sun on tarkotus olla TIETOSIMI.

Aika kulu Levin kanssa porealtaassa niin nopsasti että täyty ilmottaa töihin äkillisestä sairastumisesta. En tiiä mitä tää tyttö oikein meinaa, mutta se ei tehny Levin kanssa ton rajatapaushalauksen jälkeen mitään romanttista joten kokeillaan nyt ainaki vielä jatkaa kavereina niinku mitään ei ois tapahtunu.

Sillä on nimittäin ennestään tää melkein-tyttöystävä Beth.

Marla teki lumiukon seuraksi edesmenneelle Rudolf-koiralle ♥

Kysynpä taas kerran: mitä tapahtu näille animaatioille seuraavissa peleissä?

Yusunin kunto on raskauksien ja muiden perhekiireiden takia ottanu takapakkia. Nyt kun nuorimmaisetki on kouluiässä, sillä on taas aikaa itelleen.

Yrityksen omistajaa ei myyntityö kiinnostanu.

Samaan aikaan ku Yusun nosteli puntteja, Breanna kissoineen käveli talon ohi, ja koska nautin reunalla elämisestä Henrik kiirehti tervehtimään sitä.

Valitettavasti (onneksi) jälkikasvu pääsi just koulusta ja vei kaiken huomion.

Sitte ei auttanu enää kuherrella ku talo oli täynnä silmiä ja korvia.

Vaan mitä tapahtuu sen jälkeen kun talon muu väki painuu pehkuihin? No itse asiassa ei mitään. Oon ylpee mutta myös vähän pettyny.

Tunnollisia koululaisia. Toisin ku Lorna, se on ainut jota ei läksyt kiinnosta pätkääkään.

Toinen sairaustapaus viikon sisään oli liikaa :D (Lorna oli Remi Hennessyn kirjakaupassa kassalla. En yhtään arvosta tätä Remin päätöstä koska nyt joudun hommaamaan sille uuden kassatyöntekijän.)

Tilanne ois voinu olla vielä kiusallisempi jos Remi ois saapunu Marlan synttäreille vaimonsa mukana niinku oli tarkotus.

Joka puolella tapahtuu niin ettei perässä pysy.

Mitä te luulette tekevänne???

Ja menit sitte vielä ihastumaan....... Ei hyvää päivää.

Pysyin kaikesta huolimatta alkuperäsessä suunnitelmassa. Lorna ei toivonu seurustelua, mutta sillä oli lukittuna pelko kieltäytymisestä, mikä riitti mulle. Elikkä nyt nää on virallisesti yhdessä, eikä Lorna voi enää tolleen säätää Bethin edessä ilman paskamyrskyä. Sit vaan ootellaan.

Vihdoin kerkisin keskittyä itse päivänsankariin. Tuntuu mahottomalta että Henrik on saanu aikaan näin kauniin jälkeläisen (ei millään pahalla Lorna :D). Marlasta tuli äitinsä tapaan perhesim, ja elämäntoiveena ois nousta opetusuran huipulle. Se on vielä lukossa, mut saattaa itse asiassa Marlan eliniän aikana aueta jos saan populaatiota kasvatettua tarpeeksi.

Alun perin näillä oli kaks salamaa mut se väheni yhteen sillä välin ku oottelin että ne poseerais nätisti. Ties mitä siinä välissä kerkis tapahtua. Ikäeroo teillä on valitettavasti aika paljon, mutta en puutu jos haluatte kokeilla jotain.

Tiskikone anto Henrikille sätkyn ja kaupan päälle hiukset päähän. Se on jo aikamoinen ihme.

Ehkä kolmas perhetunnelmakuva tästä samasta huoneesta, mutta en voi vastustaa.

Tämä hyyppä ei oo käyny kenelläkään kylässä ikiaikoihin. Parka kerkis hiipiä metrin tontin reunalta ennenkä auton superhypervarashälytin alko ulvoo, joten mitään ei menetetty vaikka poliisitäti ei taaskaan pärjänny käsirysyssä.

Rauhallinen talviaamu, Henrik ja Yusun oli just saanu aamupelehdintänsä päätökseen ja Yusunin oli aika suunnata töihin......... Mutta mitä silmäni näkevätkään?

Voeeeeeeee helevetin perkele. Olin varma että olin laittanu Yusunille ehkäisyn, mut ilmeisesti joko muistan väärin tai sit otin sen tietoisesti jossain vaiheessa pois jännityksen vuoksi. No sitä saa mitä tilaa :))) Yusun tietää ainaki ketä tästä voi syyttää.

Marla ja Lorna lähti viettämään lauantai-iltapäivää pelihallille perimmäisenä tarkotuksenaan Marlan seuranhaku. Mulla oli mielessä yks townie joka ainaki vastais Marlan mieltymystä mustista hiuksista, joten oottelin vaan että josko se näyttäis naamaansa. Marla on hetero ja valitettavasti ainoot teinit jotka paikalle löysi oli tyttöjä, joten kädet jäi tällä kertaa tyhjiksi.

Sentään se sai vaihtaa kuulumisia Natalia Hennessyn kanssa. Ne ehti vähän tutustua ku Marla oli vielä lapsi. En muista kuinka kaukana Natalia on teiniksi kasvamisesta, mutta ehkäpä näistä vois tulla vielä hyvätki kaverit.

Viimenen niitti oli se ku paikalle ilmesty Lornan tyttöystävä. Eiköhän tässä täydy myöntää tappio ja luikkia kotiin.

Nuoremmat sisarukset joutu viihdyttämään itteensä kotosalla.

Oon varmaan jo joskus aiemmin tajunnu et lapset voi tanssia keskenään klassisesti, mut tajusin sen nyt uudestaan ja se on edelleen yhtä sulosta.

Aistin jonkinsorttista syrjintää.

Lorna on koko viikon halunnu nähdä kummituksen mutta Rudolf ei vaan millään vaivaudu näyttäytymään.

Rakas ihana isosisko.

Vauvan saaminen oli aiemmin vilahdellu Yusunin peloissa, mutta nyt ku vahinko on jo tapahtunu niin se alko taas suhtautua asiaan positiivisesti. Mutta kuten näkyy, vaikka Yusun on paljon Henrikiä nuorempi, ei silläkään oo enää montaa aikuisuuspäivää jäljellä. Voihan iltatähtien iltatähti.

Alabama puolestaan vanheni kesken lenkin.

Se ei ollu asiasta yhtään mielissään.

Nyt on kyllä ikäsopimaton keskustelu käynnissä. Lorna varmaan paljasti minkä takia niille on tulossa pikkusisarus.

Henrik sai vihdoin tahtonsa läpi ja sai (multa) luvan järjestää juhlat. Nää voi nyt olla jotkut raskausilmotuskekkerit tai jotain. Sarah Hennessy jako Yusunille joko vinkkejä tai varotuksia.

Vannon että noita raskausasuja on muunki värisiä, mut tähän mennessä kaikki on valinnu ton valkosen version :D

Loput vieraista oli jo löytäny tiensä yläkertaan. Mun täyty tulla tarkistamaan tilanne ku kuulin ensimmäiset nuotit ensisuudelmaääniefektistä. Pakko myöntää että mulla oli pienenä taka-ajatuksena toteuttaa Marlan ensisuudelmatoive, mutta en ollu vielä ehtiny lämmitellä sen ja Levin suhdetta yhtään.

Joten kyllä kaikki osaa arvata miten siinä kävi.

Levi sai oman kiusallisen tilanteen jälkeen hävetä vielä porukoitaan :D

Yusunilla otti vieraiden viihdytys koville ja se torkkuki juhlien koko loppupuoliskon.

Marlalla otti koville teiniyden haasteet ja vastoinkäymiset.


○ ○ ○


Yhteenveto

Simit: 36 (+1)
Simkerroin: 5 (+1)
Populaatio: 180 (+40)
Taloudet: 12 (+1)
Yhteisötontit: 14 (+1)2 kommenttia:

 1. Ite oon suosiolla modannut noi treffielämäntoiveet. Se on vaan tylsää käydä monilla treffeillä kun ne alkaa toistamaan itseään.

  Mulla on kans toi aikuisten seurustelumodi, mutta mä oon alkanut ne laittaa seurustelemaan silloin kun ne toivoo rakastumista toiseen simiin. Tietenkin toimii vain jos kyseessä olevat simit on sinkkuja. Ajattelen, että toi toive osoittaa halukkuuta siihen, että suhteesta tulisi vakavampi. Tää on vaan välttääkseni sen, että heti ennen kihloja aletaan seurustelemaan.

  Morgnerit vaikuttaa kyllä selkeesti vaikeelta perheeltä pelata. Rahahuolia ja paljon lapsia. Mutta toisaalta itse kyllä pidän välillä siitä kun on haastavia perheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tykkään kyllä viedä simejä treffeille mut noissa määrissä se alkaa tuntua liikaa pelkältä suorittamiselta. Täytyy varmaan tuunata tota lukemaa vielä alemmas, jotta se ois ees jollain lailla realistinen.

   Mä itse asiassa löysin myöhemmin modin, joka lisää seurustelutoiveet myös aikusille. Mainitsen sen jossain tulevassa osassa, mutta tässä on linkki mun käyttämään versioon jos kiinnostaa.

   Oon ISBIä pelatessa sen verran karaistunu et Morgnerit on totta puhuen tosi mukavaa vaihtelua parin simin talouksiin, joita naapurusto on pullollaan. Ajoittainen itku ja valitus kuuluu vaan asiaan :D

   Poista