sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

BACC Backwater ~ Kierros 12, osa 2

Mainostan alkuun että tein vihdoin ja viimein tästä sekamelskakylästä sukupuun. Se sisältää simit jotka jollain enemmän tai vähemmän huteralla pohjalla sain toisiinsa linkitettyä. Toisin sanoen kaikki taloudet Jesseliä lukuun ottamatta (kiitos Celia) :D Huomatkaa että sivun alareunassa on etsintätoiminto, mikä varmasti auttaa jos yritätte löytää jotain tiettyä sukua tai simiä.

Varotan kuitenki sen verran, että sukupuu on ajan tasalla mun pelitilanteen kanssa, mikä tarkottaa että siellä on tällä hetkellä spoilereita kierrokselle 15 asti. Tehkää tällä tiedolla mitä haluatte. Linkki löytyy tuttuun tapaan myös yläpalkista sekä katalogista haasteen kohdalta.


○ ○ ○


Viime kerralla Isabeau Leclair, sen ei-virallinen kumppani Donte Parmeley sekä poika Matthieu asettu taloksi uuteen isompaan vuokra-asuntoon. Siellä oli vihdoin tilaa noitaromppeille, joten Donte pääsi herättelemään taitojaan, ja mikä tärkeintä, kutsumaan kuvassa koreilevan taikakissa Seditin. Matthieu kasvo taaperoksi ja kävi ilmi että se oli periny isältään noidan kyvyt, joten taionta ei tuu jäämään yhden sukupolven ihmeeksi. Dontella pyöri mielessä avioliitto, joten se yritti toista kertaa ehottaa Isabeaulle edes seurustelua, mutta sai jälleen kerran pakit.

Naapureita ei varmaan yhtään ihmetytä mitä tää nahkatakkiheebo keittelee takaverannalla.

Iloisia uutisia! Vuokratontit toimii taas just niinku pitää :)

Muistaakseni jouduin tälläkin kertaa muuttamaan perheen pihalle ja takasin. Sedit pysy onneksi menossa mukana. Tai ehkä se piti kutsua uudestaan, mut sen takia Donte oli keitelly ainesosia talteen.

Nyt ku Celialla on oma vauva hoidettavana, tuntu järkevältä löytää joku toinen lapsenvahti. Isabeau ryhty siis jututtamaan naapuria.

Toivottavasti se ei tällä hetkellä ollu lapsenhoitovastuussa.

Matthieu kasvo taas pykälän isommaksi.

Niin on Isabeaun näkönen että!

Matthieu sai ilmeisesti synttärilahjaksi luudan ja kulkee nyt sillä yhteisötonteille. Hieman omalaatusella tavalla, koska lasten ei normaalisti kuuluis olla noitia :D

Taas täyty yrittää pitää tanssistudiota auki.

Matthieu tuli apulaiseksi.

Sillä on niin hauskat ilmeet etten kestä.

Vau. Matthieu tajus urheiluaiheista julistetta tuijottaessa että urheilu on sen lempiharrastus. Nää yksityiskohdat!

Tykkään tästä makkarista kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Sedit on hyvin huomionhakuinen tapaus.

Isabeau kävi naapurissa kylässä, ja sinnehän oli iskeny pahemman asteen hurrikaani.

Joku tässä nyt on vikana :DDDD

Poikaparalla on niin isot silmät ettei ne mee kiinni edes nukkuessa.

Nyt tuli tuunattua Isabeaulta myös hiukset keski-ikäkuntoon.

Levi Kleiman näki kiinnostavan tyypin ja jopa teki asialle jotain! Täytyy sen vuorolla tarkistaa mikä näiden salamatilanne on.

Senki irstas mummeli, jätä meidän paha noidanalku viaton pikkupoika rauhaan. Tiedän mitä oot tehny Andreas Kleimanin kanssa.

Jotain ihmeen kautta Matthieu ystävysty tän teinipojan kanssa.

Viikonloppuna koko perhe kävi urheilutontilla. Kukin löysi itelleen mieluista tekemistä.

Jerome ja Celia oli taas toistensa kimpussa, kuinkas muutenkaa.


○ ○ ○


Tämä perhe on alkuponnistelujen jälkeen saanu osakseen menestystä ja mammonaa. Sekä Andrew Seavey että tyttöystävä Elinor Stanford saavutti viime viikolla uriensa huiput. Julkkiskokin ja supersankarin tienisteillä sekä suositun pelihallin tuotoilla kelpaa hemmotella lapseksi kasvanutta Oliviaa. Griffin-koira sai viikon lopulla kaverikseen kissan nimeltä Bandit.

Banditin orja työn touhussa.

Pelihallin managerina oli toiminu muuan Jonathan Lillard, joka muutti viime kierroksella poikaystävänsä luo Arlingtonien kämppään. Sillä on tähtäimessä tiedeuran huippu, joten jouduin irtisanomaan sen ja ettimään tilalle jonkun toisen.

Uudella managerilla on lähes identtinen vaatetus, mutta se ei ollu palkkauksen syy vaan tyypin taitopisteiden vähyys. Ei tarvi maksaa liikaa :D

On se hienoo et kirjotan tätä pari päivää kuvan ottamisen jälkeen eikä mulla oo enää mitään ideaa mikä tässä oli tarina. Pelihalli näyttää samalta ku ennenki ja tuottaa edelleen pirusti rahaa.

Olivia kavereineen löysi turvallisen leikkipaikan.

Se toivo womrattia (suomeksi mikälie, saa valaista). Toive toteutettiin ja Wilbur liittyi perheeseen.

Sarah Hennessy tuntuu olevan kaikkien kaveri. On se kyllä niin mukavan olonen simi että kukapa ei haluais viettää sen kanssa aikaa.

Oota kulta ihan hetki, äitillä on kädet täynnä oikukasta koiraa.

Olin ihan varma että otin näistä kahesta vaikka kuinka paljo kuvia, mut tein sen vissii unissani.

No Griffinistä ainaki on todisteita.

Olivia tuli lauantaina Andrew'n mukana töihin ja tapas siellä Morgnerin kaksoset, Alvan ja Parmin.

On nää sulonen pikku perhe.

Viikonloppureissu urheiluhallille, kuten tapoihin kuuluu.

Tämän kuvan pilaavat sekä Elinorin että Olivian käsistä räjähtävät lemmikinruuat. Anyway.


○ ○ ○


Seuraavaksi on Waverly ja Shelby Jesselin vuoro. Viime viikko oli työntäyteinen, sillä nää kaks perhesimiä on vauvatoiveettomuudellaan aiheuttanu mulle pettymystä, eikä riskialttiillakaan oo onnistanu.

Perheeseen lataaminen oli kuitenki iloinen hetki, sillä molemmat oli VIHDOIN saanu lapsitoiveen. En tiedä mitä ihmeen perhesimejä nää on olevinaan ku näin kauan kesti. Simien iäthän näkyy kuvissa myös, että ei tässä enää mitään nuoria olla.

Tuumasta toimeen siis. Paitsi että Waverly ei kerinny ees sänkyyn asti ku täyty kiirehtiä pöntölle. Ilmeisesti lapsi saatiinki aluilleen jo viime kierroksella, kiitos riskialttiin pelehtimisen.

Tähän kuvaan ujutin Petunia-kaijan, joka ei jääny pitkäksi aikaa perheen ainooksi lapseksi.

Ei teidän enää tarvi yrittää, mut antaa mennä jos kerran intoo riittää.

Waverly käyttää vapaa-aikansa kukkien parissa, mut Shelbyllä ei oo tähän mennessä ollu oikein mitään tekemistä. Nyt ku ei päästä ees kauppaa pyörittämään, rakensin sille puutarhaan pienen vajan.

Siellä on just ja just tilaa robottipöydälle, jonka avulla värkkäilyä harrastava Shelby pääsi toteuttamaan itteensä.

Robotit kuitenki vaihtu äkkiä leluihin, koska olin unohtanu et mulla on modi joka tekee roboteista tiedeaktiviteetin ja leluista puolestaan värkkäilyä. Mikä käy mulle enemmän ku hyvin, koska harmittelin kuinka Shelby on tosi kiinnostunu leluista joten lelujen rakentaminen sopis sille paljon paremmin.

Andrew Seavey kävi keskustelemassa hatuista. Se on Shelbyn kaveri, joskin ihan siinä rajoilla, minkä takia kutsuin sen kylään.

Synnytyksen alkua odotellessa.

Totta kai heti ku joskus kolmen aikaan yöllä luovutin ja lähetin molemmat sänkyyn nukkumaan, Waverly ponkas saman tien takas ylös.

Tyttövalta sen ku jatkuu. Fiona mukaan lukien naapurustossa on nyt kaheksan alaikästä simiä, joista kuus on tyttöjä. Toisaalta tällä on myös positiivinen puolensa, sillä oon tutkinu et townieiden joukossa on päinvastanen tilanne: miehiä on tuplasti enemmän ku naisia. Joten ainaki miehistä kiinnostuneilla on valinnanvaraa.

Fiona saa hetken aikaa nauttia omasta isosta huoneestaan. Mutta koska talossa on vaan kaks makkaria, tilanne tuskin tulee pysymään tämmösenä kovin kauaa. Mikäli nää perhesimit nyt sai tästä jonkunlaisen herätyksen.

Oli korkee aika käydä tekemässä työpäivä kukkakaupalla. Kävin läpi simien suhteita lapsenlikka hakusessa, ja päätin että Shelbyn paras kaveri Melisa Hennessy on erittäin passeli siihen hommaan. Niillä on kotona omaki taapero, ja Sarah on myös viimesillään raskaana, mut eiköhän ne yhen päivän pärjää ilman Melisaa.

Ja kauppa käy. Yritys on jo tasolla 10, mut Waverly ei oo vieläkään saanu kukkiensidonnan kultasta ansiomerkkiä (koska mulla on modi joka hidastaa niiden ansaitsemista). Sit ku niin vielä joskus tapahtuu, koko naapuruston elämä muuttuu kertaheitolla helpommaksi ku pääsen kylvämään tarpeita nostavaa leijonankitaa joka paikkaan.

Kotona Petunia nautti vapaudesta ku joku oli jättäny sen häkin oven auki.

Theo ja Don kävi taas istumassa iltaa.

Fionasta tuli älyttömän ihana ♥ Selvästi enemmän Shelbyn näköä.

Kuten arvelin, ainaki Shelby innostu perheen kasvatuksesta. Waverly ei ollu vielä yhtä innokas, mut tää riittää mulle.

Kyllä voiki tulla paljo moskaa kahesta pienestä koivusta.

Shelbyn lyhyeen loppuneen robotiikkaharrastuksen ansiosta Fiona sai jännittävän lelun jollasta ei oo vielä kenelläkään muulla.

Rikkihän se meni heti samana iltana.

Kutsuin Melisan lisäksi muutaki Hennessyjen porukkaa kylään, koska musta tuntuu et näistä vois tulla hyviä ystäviä. Mut mulla oli myös taka-ajatus, minkä takia teleporttasin lisäksi Natalian paikalle (taaperoita kun ei voi kutsua kylään normaalisti).

Halusin nimittäin tutustuttaa Fionan ja Natalian jo nuorella ikää. Ne on tällä hetkellä naapuruston ainoot taaperot ja muutenki lähes saman ikäset. Jouduin ottamaan Natalian ohjattavaksi jotta sain suunnitelman toteutettua, mutta oli se sen arvosta.

Pottaopetusta esimerkin kautta.

Ja taas mennään. Ois kyllä ollu Shelbyn vuoro tehä suurin työ mut näin kävi.


○ ○ ○


Arlingtonin veljekset Vance (punanen paita) ja Vincent (musta paita) toivotti viime kierroksella talouteen Vincentin poikaystävän Jonathanin. Vancella oli myös viikon mittaan kumppani hakusassa. Työkaverin kanssa tuntu synkkaavan mukavasti, eikä vähiten sen takia et se hankki Vancelle ylennyksen.

Maanantaiaamu alko rauhallisesti.

Kunhan ei vaan kato takapihalle.

Vance työskentelee viihdealalla, ja muiden asukkaiden iloksi se harjottelee ahkerasti laulutaitojaan.

Jonathanilla oli kihlatoive lukittuna, joten mitäs tässä kummempia oottelemaan.

Juhlistustanssit metallimusiikin tahtiin.

Vancella sujuu rakkausasiat myös ihan hyvin. Vaikka ne on kyllä Jazminin kanssa aiemmin monet kerrat muhinoinu menemään, että en tiiä mikä ensisuudelma tää oli olevinaan.

Ne lähti treffeille metsästämään sitoutumistoiveita mut ei näkyny ei kuulunu.

Nää kaks otti ilon irti tyhjästä kämpästä.

Villiä.

Vance ja Jazmin lopetteli treffinsä makkarin puolella.

Pelehdinnän jälkeen Vance ahistu talouden rahatilanteesta, vaikka näillä oliki pitkästä aikaa raha-asiat ihan mallillaan. Otin kuvan myös siksi etten ollu aiemmin nähny tätä pelkoo, tosin harvemmin ees kiinnitän pelkoihin mitään huomiota.

Mmmmmitä :DDD Säädin vasta ihan äsken näille raskauden maholliseksi ku mietin pitkään haluanko et miehet voi lisääntyä keskenään, ja heti tärppäs riskialttiilla. Olin suunnitellu lähinnä alienvauvoja, mut peli oliki toista mieltä.

Vance kävi naapurissa kiusaamassa Jerome Hennessyä.

Se ei yhtään sietäny moista pelleilyä.

Jonathan halus ostaa uusia vaatteita, ja sehän passaa.

Vance järjesti juhlat, eikä vieraat ollu kerinny ees rappukäytävään ku alko jo tapahtua.

Pienen moveobjects-taikuuden jälkeen kaikki pääsi sisälle asuntoon. Muuten siitä ei varmasti ois tullu mitään. (Kakkosessa simit ei sekoo jos niitä heittelee ympäriinsä moveobjectsilla ♥)

Jerome oli tuttuun tapaan kovassa kysynnässä.

Vincent sen sijaan ei erityisemmin nauttinu olostaan, ujo kun on.

Eikä asiaa varmasti auttanu että oma kihlattu silmäili jatkuvasti toista miestä. Suhdepaneelissa näiden välillä ei kuitenkaan näkyny yhtäkään salamaa, mikä selittyy muun muassa sillä että Jerome on hetero :D

Kesken kaiken Vincent vaihto löysempiin vermeisiin.

Se vetäyty omaan huoneeseensa suunnittelemaan tulevaisuutta. Ainakaan yllätysvauva ei ollu mikään järkytys.

Oon varmaan aiemminki ihastellu miten kaks simiä mahtuu tälleen kulmaan touhuamaan. Unohdan sen aina ja sisustaessa yritän vaistomaisesti välttää tämmösiä ratkaisuja.

Jazmin muistutti taas minkä takia Vancen kannattaa pitää siihen hyvät välit.

Raskaus oli rankka kuten aina.

Sille tuli kuitenki loppu kun Vincent synnytti pienen Gabriel-pojan.

Onneks olin just ladannu yhden ruudun tilaihmepinnasänkyjä niin vauvan sijotus ei tehny ees tiukkaa.

Viimeiset hyvästit veljelle/sedälle, koska tän kierroksen jälkeen lyhennän simien elinikiä hieman ja sen seurauksena Gabriel kasvaa ens viikolla lapseksi asti. Ja kolmatta sänkyä tähän kämppään ei kyllä tungeta.

Vincent ja Jonathan vauvoineen jatkaa siis elämää omana taloutenaan.


○ ○ ○


Viimesenä vuorossa on Kieu Nhan sekä kämppis/säätö Xavier Bendett. Molemmat on nautintotavoitteisia, joten tässä taloudessa ei oteta elämää turhan vakavasti. Kieu on kuitenki tuore vaatekaupan omistaja, joten ainaki siihen liittyvät velvollisuudet on pakko hoitaa.

Kieu heräs aamuun ihan uutena ihmisenä, sillä se halus vapaaehtoisesti hankkia töitä ravintola-alalta. Haluan että se pyörittää edelleen päätoimisesti vaatekauppaansa, mut ei parin tunnin osa-aikatyö pahitteeksikaa oo. Tossa kerkiää aamulla pyöriä kaupalla ja sit kiiruhtaa iltapäivällä töihin. Palkka on toki surkee, mutta omapahan oli ideansa.

Kaupasta puheen ollen, Xavier tuli vapaapäivänään mukaan pitämään Kieulle seuraa. Mut pitäskö noille asiakkaille tehä jotain?

Tänä iltana takapihan penkiltä löyty yllättävä pari. Nää ei enää ees asu koko rakennuksessa, mut peli ei osaa putsata pois muuttaneiden simien rippeitä. Jouduin tekemään sen ite modiobjektin avulla.

Kaikki tykkää kaveerata yläkerrassa asuvan Jeromen kanssa, eikä Xavier oo poikkeus.

Enpä oo ennen nähny että simi pistää hengaillessa makuulle. Xavier on erittäin laiska joten voisin kuvitella että tää johtuu siitä.

Kyllä, se ois taas kotibileiden aika. Ja tunnetusti kaikki jännittävimmät käänteet tapahtuu aina ihan aluksi kun porukka junnaa vielä kämpän ulkopuolella.

No, sai Xavier myös illan aikana osansa.

En tiedä minkä takia Vincent hyväksy kutsun ku ei se taaskaan näyttäny hirveesti nauttivan olostaan xD

Asunnossa on kaks makuuhuonetta, joista toinen on tähän asti kuulunu Xavierille. Viime aikoina se on kuitenki poikkeuksetta joka yö valinnu Kieun viekun, joten ehkä ois aika harkita uuden kämppiksen etsintää.

Meinasin ruveta tuumasta toimeen mutta kone posahti laskujen maksun päätteeksi. Enkä kyllä uskalla yrittää korjata tota ennenkä kämpässä on joku valmiina tarttumaan palosammuttimeen.

Oli siis turvauduttava perinteiseen menetelmään.

Kämppisvaihtoehtojen listalta sattu löytymään tää Xavierin kaveri joka vieraili edellisillan bileissä. Valinta oli siis helppo. Sen nimi oli myös Aren (eli kaima numero kolme), joten muutin sen saman tien Alfrediksi.

Paljastu että se on kaiken päälle vielä himosiivooja. Sitä tässä kämpässä tarvitaan, koska varsinki Xavier on järkyttävä sottapytty.

Alfred tarjoutu ensimmäisten moikkausten yhteydessä järkkäämään Xavierille sokkotreffit, ja kuka semmosesta kieltäytyis. Harmi vaan et treffiseuralaiseksi paljastu Jazmin, joka on ollu läheinen Vance Arlingtonin kanssa.

Ei näillä ollu kummosetkaa kemiat, mut eipä tässä parempaakaan tekemistä oo.

Viimeistään ravintolapöydässä Xavier oli kuitenki päättäny haluavansa elämältään jotain muuta. Toive meni lukkoon mut pahoin pelkään ettei Kieu oo kovin vastaanottavainen tän idean suhteen.

Ilta päätty varsin vilposesti ku Jazmin torju flirtin ja epätoivonen Xavier ois jo halunnu turvautua lemmenjuomaan. Eiköhän oo paras kaikille et lähetään eri suuntiin ja unohdetaan että tää tapahtu.

Yhtenä positiivisena puolena Xavier inspiroitu ravintolassa tilaamastaan marjapiirakasta ja pyöräytti kotona samanlaisen.

Oli ihan hyvä että odotin porukan kotiin ennen tietokoneen korjausoperaatiota.

Tulipaloo ei tällä kertaa syttyny mut Xavier sai aika tällin. Kiitokset tosin uudesta tiedeurapaikasta.

Sähköiskun virtaannuttamana Xavier päätti kokeilla onneensa ja ehdottaa Kieulle virallista seurustelua.

Ketään yllättämättä Kieu piti sitoutumisajatusta vastenmielisenä.

"Onnittelut mun sydämen särkemisestä, hienosti hoidit" :DDD

Xavierilla ei ollu tänään hyvä päivä.

Pirteä kauppias avaa ovet aamuseiskalta. Joko kaduttaa?

Tattista! Tää on mun laskujen mukaan kolmas kerta ku Jazmin on hoitanu jollekki ylennyksen.

Kauppa käy.

Valitettavasti tässä yrityksessä on edelleen vakava kassaongelma. Vaikka kassakoneita ois kaks, kaikki asiakkaat jonottaa yhelle ja samalle, joten tämän tyttöparan pitää yrittää pärjätä yksin pahimmatki ruuhka-ajat. Ylpeenä voin kuitenki ilmottaa että tällä viikolla kukaan ei paiskonu ostoksiaan maahan.

Kiusallinen välikohtaus oli jo unohdettu (ainakin Kieun toimesta) ja perjantai-iltana kaksikko lähti bilettämään.

Nyt vois olla neidille hyvä hetki poistua baarin puolelle.

Vaan eiköhän joku jamppa kerinny tunkee mukaan ku toiminto oli jo vauhdissa. Vaikutti ainaki nauttivan show'sta :DDDD

Seuraavana päivänä Xavierin ollessa töissä Kieu viihdytti itteensä Makaion seurassa. Miehellä pyöri kuitenki päässä vaan Celia.

Kieu puolestaan oli ilmeisesti lyöny päänsä? Lukitsin totta kai, ihan vaan huvin vuoksi :D

Työnteko sillä ei edelleenkään meinaa oikein onnistua. Mut vielä ei sentään tullu potkuja.

No, turhaan siitä stressaamaan.

Varsinki ku seuraavana päivänä pomo oli taas tullu toisiin aatoksiin.


○ ○ ○


Yhteenveto

Simit: 34 (+2)
Simkerroin: 4
Populaatio: 136 (+8)
Taloudet: 11
Yhteisötontit: 122 kommenttia: